Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon

Ingredienser til 4 pers.
Tomatsauce
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 5 stilke timian
- salt og peber
- 75 g sorte oliven med sten
- 1 blomkål
- 1bundt persille
Svinemørbrad med bacon
- 1 svinemørbrad
- salt og peber
- 1 tsk tørret rosmarin
- 100 g bacon
Tilbehør
- 300 g fuldkornscouscous
Tilberedning
Tomatsauce
Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem i tomatsaucen. Pensl blomkålen med resten af olien.
Bag retten i 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader, til blomkålen er gylden og mør. Drys med grofthakket persille inden servering.
Svinemørbrad med bacon
Skær fedt og sener af mørbraden. Krydr kødet med salt, peber og rosmarin. Rul baconen omkring mørbraden, læg den i et ovnfast fad eller på et stykke bagepapir, og steg den ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad mørbraden trække i 5 minutter, og skær den i skiver.
Tilbehør
Kog couscoussen som angivet på emballagen. Løsn den med en gaffel inden servering.
Servér mørbrad med bagte blomkål og couscous.
Frugt og grønt pr. person
289 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2575 kJ (613 kcal). Kulhydrat 74 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4,5 g
Ude og Hjemme, uge 15, 2014