Pasta med tomatsauce

Du skal bruge
Tomatsauce
2 løg
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie fx olivenolie
1 dåse flåede, hakkede tomater, 400 g
2 spsk. tomatkoncentrat
1 tsk. oregano
1 tsk. frisk eller tørret timian
2 dl bouillon
1½ tsk. groft salt
peber
Desuden
400 g fuldkornspasta fx skruer
75 g friskreven parmesanost, 1½ dl
4 spsk. pinjekerner, gerne ristede på en tør pande
Pynt: evt. frisk basilikum eller persille
Sådan gør du
Skær løgene i tern. Skær gulerødder og bladselleri i mindre stykker. Hak evt. hvidløg, gulerødder og bladselleri ekstra fint på et stort skærebræt eller i en foodprocessor.
Varm olien op i en gryde. Svits løg og grønsagsblandingen 3-4 min. Kom flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano, timian og bouillon ved. Lad retten snurre uden låg ca. 15 min. Smag til med 1½ tsk. salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Afdryp den i en sigte. Vend den i grønsagssovsen. Drys parmesan og pinjekerner over og pynt evt. med basilikum eller persille.